woensdag 12 februari 2014

Eerste dagen in Shisong


 Maandag startte onze stage in het Sint-Elisabeth hospital van Shisong.
An en Ester staan deze week op de men's ward (mannenafdeling) en Sofie en Femke staan op de vrouwenafdeling. Volgende week switchen we.
We waren heel zenuwachtig voor onze eerste stagedag omdat we niet goed wisten wat we konden verwachten. Wij zijn de eerste verpleegkundigen van België die hier stage komen lopen waardoor we nog geen ervaringen van anderen wisten.

's Middags kunnen we steeds in de kantine eten. Een maaltijd voor ons vier kost hier slechts €1-€2. Veel variatie is er echter niet aanwezig.

Wat ons al direct opviel is dat alles hier nog manueel verloopt. Ze hebben geen computer dus ze schrijven alles van de +- 40 patiënten op in verschillende boekjes. Er is maar 1 manuele bloeddrukmeter aanwezig en om de pols te meten hebben we zeker een klokje nodig, wat we allen vergeten zijn :D
We moeten ook nog wennen aan het Engels met hun Afrikaans accent. Ze mompelen hier wat het nog moeilijker maakt om hen te verstaan. Ze praten onderling ook in het plaatselijke dialect Pidgin, wat voor ons totaal onverstaanbaar is.


Dinsdag was er een public holiday, the youth day. Dit was een festiviteit dat doorging in Tobin, een paar dorpjes verder van hier. Hierdoor namen we de brommer aangezien de meeste taxi's volzet waren.
Ze hadden ons al gewaarschuwd voor de gevaarlijke rijstijl van de chauffeurs.
Desondanks vonden we de rit toch aangenaam hoewel ons hartje toch even stilstond als we weer eens slipten.



Eens aangekomen in Tobin, zagen we meteen de gezellige marktjes waar je allerlei plaatselijke specialiteiten kon kopen.
Na 3uur wachten begon de mars. We mochten plaats nemen op de eretribune. Van hieruit konden we alles goed zien inclusief de kleine schattige kindjes die mee paradeerden in hun uniformpje.


P.S.: Het internet is niet aan de snelle kant dus het kan even duren voor jullie weer iets van ons horen.

See you!
An, Ester, Sofie en Femke



Geen opmerkingen:

Een reactie posten