woensdag 14 mei 2014

Goodbye Shisong!

Na 11 weken hard gewerkt te hebben, veel emoties te hebben doorstaan en vele nieuwe mensen te hebben leren kennen, eindigde onze stage op 25 april.

Op deze 11 weken zijn we blij met wat we toch al hebben kunnen verwezenlijken. Zeker omtrent ons project. Nu hangt er in de duty-room een zelfgemaakte poster over honey-ointment, waar zeker Zuster Thecla heel blij mee was. 


Sofie, An en Femke hebben de kans gekregen om een bevalling bij te wonen terwijl onze 2 super studenten vroedvrouwen de bevalling deden. We vonden het fijn om dit mee te maken, zodat we ons mentaal kunnen voorbereiden voor als het binnen een aantal jaar aan ons is.

28 april startte onze rondreis. Maar eerst namen we afscheid van het ziekenhuis, de verpleegkundigen, onze patiƫnten en Shisong.
Toen we afscheid namen van de surgical 2 kregen we het toch moeilijk. Opeens pinkten vele verpleegkundigen een traantje weg en begonnen ze spontaan ‘heyoh mama’ te zingen. Dat was toch een breekpuntje voor ons allemaal. En net op dat moment kwamen de mensen van Lumos binnen. Ook zij waren niet bestand tegen de vele emoties .
We hebben vele uren doorgebracht op de surgical 2, het was een superfijne ervaring en we zullen deze mensen nooit vergeten.



Na afscheid te hebben genomen van iedereen, waren we klaar voor ons vertrek. Het voelde toch wat raar aan om onze huisjes zo leeg te zien, alles was gepakt en gezakt en nadat we  onze valiezen eindelijk hadden toegekregen, bereidde Emmanuella speciaal voor ons een laatste middagmaal voor in Shisong.
Ook haar gaan we heel hard missen. Maar we hebben haar niet met lege handen achtergelaten. De 3 nieuwe Hollandse studenten weten hun weg ook al blindelings naar Emmanuella te vinden.


Na 2 uur vertraging te hebben opgelopen vertrokken we uiteindelijk dan toch nog richting Buea, klaar voor een 10uur durende rit. Het deed toch raar om Shisong en Kumbo te verlaten maar we keken met volle teugen uit naar onze rondreis!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten