zondag 9 maart 2014

Women's day !

Women’s day !
Een van de belangrijkste dagen van het jaar en dat zullen we zeker hier, in Kameroen, geweten hebben.
In plaats van’ good morning’ zei iedereen ‘happy women’s day’! Iedereen was ook enorm vrolijk.
Samen met de verpleegkundigen van het ziekenhuis en Mirte en Laurien vormden we het groepje van de progressive women of Sint-Elizabeth hospital Shisong.
Eenmaal aangekomen in Tobin, was het echt zoeken naar onze groep.
Toen we ze uiteindelijk vonden, moesten we al dadelijk beginnen te marcheren. Dit was echt een ervaring. We voelden ons een deel van de bevolking.
Het marcheren moest in een bepaalde maat. Namelijk starten met links en zwaaien met de rechterarm.

Aangezien we kleedjes droegen, zaten we deze keer niet zo charmant vanachter op de motor-bike.
We zijn toch goed aangekomen en werden nadien  terug in het ziekenhuis verwacht om onze feestdag verder te vieren.
Dit begon met een openingsspeech waar we helaas maar de helft van verstonden. We kregen ook nog een maaltijd aangeboden, foefoe met yamyama en kip.
Foefoe lijkt een beetje op platgekookte rijst en yamayama moeten groenten voorstellen die heel bitter smaken. Zeker niet ons ding dus. Gelukkig was de kip wel het hoogtepunt van de maaltijd.
Als we ons buikje rond hadden gegeten, lieten we ons eens volledig gaan op de dansvloer zoals enkel vrouwen dat kunnen :D

Tegen de avond gingen we bij Emmanuella eten. We brengen haar minstens 2 keer per week een bezoekje. Zij maakt de lekkerste fried potatoes met een omelet en spaghetti in dat je je kan voorstellen. Moesten we kunnen zouden we haar enkel daarvoor al meenemen naar België.



Nadien vertrokken we terug met de brommer naar Kumbo-Squares. We wouden onze beentje s nog eens loszwieren in de ‘Nite Klob’. We waren niet de enigen die dit idee hadden want de helft van de de Kameroense bevolking was ook aanwezig.

De avond eindigde in mineur. Femke haar fototoestel werd gestolen. Hierop stonden al onze foto’s van women’s day die we nu helaas kwijt zijn.

Om het voorval zo snel mogelijk te vergeten hebben Sofie en Femke de volgende dag 3 uur lang salsa-lessen gevolgd. Een student verpleegkunde op de surgical 2 gaf deze lessen en nodige ons uit om zijn lessen bij te wonen. We vonden dit echt heel leuk maar er is nog veel werk aan de winkel!

Om onze rustdag toch goed te benutten, zijn we met de hele groep een mooie wandeling gaan maken door de bergen. Hierdoor beseften we nog maar eens wat voor een mooi land Kameroen is en dat we dit zeker gaan missen in België.



P.s.: Check zeker ook de blog van de vroedvrouwen, Mirte en Laurien
http://laurienenmirte.blogspot.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten